Medicinsk behandling mod hårtab

Medicinsk behandling mod hårtab og til forbedring af hårvækst – hos mænd og kvinder

På AROS Hårklinik fokuserer vi på at være i stand til at behandle hårtab såvel kirurgisk med hårtransplantation eller hårgrænseflytning som medicinsk med sigte på at forhindre yderligere hårtab og fremme tættere hårvækst. Ofte kan kirurgisk og medicinsk behandling med fordel kombineres.

Både medicinsk og kirurgisk hårbehandlinger er blevet udført i mange år. Men udviklingen går stærkt, og på AROS Hårklinik er vi med helt i front. Så også på den medicinske front kan vi tilbyde den mest avancerede medicinske hårbehandling.

Medicinsk hårbehandling egner sig til både mænd og kvinder. Men det er naturligvis ikke samme slags medicin som anvendes.

BOOK TID TIL KONSULTATION PRISLISTE

Medicinsk behandling - fakta

Behandlingstid
Behandlingstid

fra 2 timer

Restitutionstid
Restitutionstid

ingen

Resultat
Resultat

6-8 mdr.

Holdbarhed
Holdbarhed

skal vedligeholdes

Behandler
Behandler

Læge

Konsultation
Konsultation

Indledende 1 time. 1.600,-

VÆRD AT VIDE

Hvad er medicinsk hårvækstbehandling?

Vi tilbyder to former for medicinsk behandling mod hårtab. Dels lokalbehandling i væskeform appliceret direkte på hårbunden til mænd og kvinder, dels tabletbehandling med Finasterid (kun til mænd). Som al anden medicin er præparaterne receptpligtige.

Medicinen til lokalbehandling indeholder en kombination af ingredienser, der med hver sin virkningsmekanisme har dokumenteret stimulerende effekt på hårvækst. Lokalbehandling til mænd er bl.a. tilsat Finasterid, mens den medicinske hårspray til kvinder bl.a. indeholder det kvindelige kønshormon østrogen. Medicinen får vi specialfremstillet på et anerkendt tysk apotek, der har udviklet en specialfremstilling, der sikrer maksimal absorption i hårbunden.

En af virkningerne ved behandlingen er at hæmme det mandlige kønshormon, dihydrotestosteron (DHT), som der er for meget af hos såvel mænd som kvinder, der lider af hårtab. Når DHT hæmmes medicinsk, bremses yderligere hårtab samtidig med at ny hårvækst stimuleres.

Andre af indholdsstofferne fremmer hårvæksten ved at stimulere blodtilførslen til hårsækkene.

Tabletbehandlingen med Finasterid virker alene ved at hæmme DHT. Alligevel kan 80% forvente en god effekt af denne behandling.

Medicinsk behandling mod hårtab – med og uden hårtransplantation

Medicinsk hårbehandling er relevant uanset, om man får foretaget FUE hårtransplantation eller ej.

Særlig god effekt ses almindeligvis, når håret er jævnt tyndt men ikke helt væk. Hvis du er helt skaldet, er effekten af den medicinske behandling begrænset. Det skyldes, at medicinen kun virker på levedygtige hår.

Får du foretaget en FUE hårtransplantation på AROS, anbefaler vi, at du fortsætter med medicinsk hårvækstbehandling efterfølgende for at opnå et flottere resultat og forebygge et yderligere hårtab.

 

Behandling af mandligt hårtab

Finasterid som tabletbehandling er relevant til de fleste mænd med udtyndet hårvækst – og det letteste at gøre. Finasterid indtages nemlig bare én gang dagligt. Som ved enhver tabletbehandling er der dog altid en lille risiko for bivirkninger, hvorfor vi primært anbefaler det til mænd over fyrre års alderen.

Lokalbehandling med hårspray er et mere effektivt alternativ, men dyrere og lidt mere besværligt. Med denne behandling opnår man nemlig en synergi af forskellige medikamenter inkl. Finasterid for mænd. Desuden indebærer lokalbehandling en mindre risiko for bivirkninger og kun helt lokale bivirkninger, typisk allergiske, fordi den kun virker lokalt i hårbunden, hvor hårproduktet påføres. Lokalbehandlingen skal også kun udføres én gang dagligt, ved sengetid.

Behandling ved kvindeligt hårtab

Til behandling af kvinder er der kun lokalbehandling til rådighed. Den medicinske hårspray anvendes 1 gang dagligt (ved sengetid). Produktet skal masseres ind i hårbunden. Hermed stimuleres ny hårvækst og hårtabet bremses, ligeså længe man fortsætter med at anvende produktet. 

Hvornår ses effekt?

Ligesom efter hårtransplantationer kræver det god tålmodighed at opnå og se effekten af medicinsk hårvækstbehandling. Ny hårvækst kan typisk først observeres og vurderes efter nogle måneder. Vi følger, om du opnår den forventede vækst ved densitometerkontroller. Begyndende total kosmetisk effekt af behandlingen i form af tydeligt øget hårpragt ses tidligst efter ½ års behandling, Den fulde effekt kan forventes efter 1 til 1½ år. Ophøres behandlingen, forsvinder de nyvundne hår igen efter få måneder.

 

Hvad er der af bivirkninger?

Der er ingen bivirkninger ved brug af den medicinske lokalbehandling ud over måske lokal hudirritation.

Ved indtag af Finasterid som tabletter oplever ca. 1-2% milde bivirkninger i form af nedsat sexlyst, depression og rejsningsproblemer. Alle bivirkninger ophører, hvis behandlingen afbrydes.

Tablet Finasterid mindsker koncentrationen af sædceller i sædvæsken, så længe behandlingen anvendes. Derfor anbefaler vi altid den medicinske lokalbehandling ved ønsker om at få børn. Har du allerede fået de børn, du skal have, kan tablet Finasterid påbegyndes uden problemer.

Behandlingsforløb

Hvilken hårbehandling, du er egnet til, finder du ud af ved en konsultation hos en af AROS Hårkliniks læger. Hvis der findes indikation for medicinsk behandling med enten Finasterid tabletter eller medicinsk lokalbehandling får du udskrevet recept på medicinen og bliver nøje vejledt i behandlingens udførelse og forløb.

Påbegynder du et medicinsk behandlingsforløb på AROS hårklinik, følges du i løbende kontroller af behandlingseffekten, typisk efter 3 og 9 måneder og derefter årligt. I forbindelse med kontrollerne sikrer vi os, at dit behandlingsforløb forløber som det skal, og at behandlingen har den forventede virkning på hårvæksten.

I den tidlige del af din behandling kan det være vanskeligt selv at se en effekt, fordi de nye hår vokser meget langsomt. Derfor anvender vi vores densitometer (et særligt apparatur til visualisering af hårene) i forbindelse med dine kontroller. Et densitometer giver os mulighed for at se de tidligste resultater af behandlingen og vurdere om der er den rette effekt af behandlingen før det bliver synligt for det blotte øje.

For yderligere info kontaktes AROS Hårklinik mhp. konsultation.

Læs også om FUE hårtransplantation her

Vores team