Øjenvipper - Kraftigere, længere, tættere ved medicinsk behandling

Øjenvipper - Kraftigere, længere, tættere ved medicinsk behandling

BIMATOPROST øjendråber 0,03% er et receptpligtigt præparat til behandling af Grøn Stær. Det har i praksis ikke andre bivirkninger, end at det får øjenvipperne til at vokse. Det har ført til at BIMATOPROST i USA sidste år blev godkendt til behandling af underudviklede øjenvipper (hypotrichosis ciliaris). Hvad er indholdsstoffet? BIMATOPROST er en prostaglandin-analog, ikke et hormon, og det har ingen effekt ud over der, hvor dråberne påføres.

BOOK TID TIL GRATIS KONSULTATION PRISLISTE

VÆRD AT VIDE

Hvordan virker BIMATOPROST?

Forskning tyder på, at BIMATOPROST virker ved at forlænge øjenvippernes vækstfase, hvilket giver længere vipper. Samtidig vil der være flere hårsække i vækstfase ad gangen, hvilket bevirker, at du får flere øjenvipper. BIMATOPROST øger desuden pigmentdannelsen, og dermed bliver vipperne mørkere. Alt i alt bliver dine vipper flere, kraftigere, længere, tættere og mørkere.

Er BIMATOPROST sikkert at anvende?

BIMATOPROST til behandling af øjenvipper er klinisk testet i et fase III, multicenter, dobbelt-blindet, placebo-kontrolleret studie for at vurdere dets sikkerhed og effekt, hvor alle endpoints (øjenvippernes vægt, længde, tykkelse og farve) var opfyldt. BIMATOPROST blev oprindeligt udviklet til at sænke trykket i øjnene hos mennesker med glaukom, grøn stær. Glaucompatienterne oplevede som en bivirkning til BIMATOPROST behandlingen, at øjenvipperne voksede. Den langsigtede sikkerhed ved brugen af BIMATOPROST er blevet fastslået gennem 32 kliniske forsøg med mere end 5.700 glaukompatienter og gennem mere end 13 års erfaring fra kliniske forsøg. De eksisterende og omfattende kliniske sikkerhedsdata kombineret med de positive resultater fra fase III-BIMATOPROST studiet, dokumenterer at BIMATOPROST-behandlingen af øjenvipper har en meget lav risiko for bivirkninger.

Er BIMATOPROST godkendt?

BIMATOPROST er godkendt af det amerikanske Food and Drug Agency (FDA) til brug på de øvre øjenvipper. BIMATOPROST sælges endnu ikke i Danmark til behandling af øjenvipper, men kan købes som led i behandling af øjenvipper på AROS Privathospital BIMATOPROST er et receptpligtigt lægemiddel.

Hvem kan ikke anvende BIMATOPROST?

  • Personer under 18 år.
  • Gravide og ammende kvinder.
  • Personer med forhøjet tryk i øjet, glaukom.

Allergi

Hvis du er allergisk overfor et eller flere af indholdsstofferne (BIMATOPROST, benzal-koniumklorid (konserveringsmiddel), natriumklorid, dinatriumfosfat og citronsyre), eller hvis du tidligere har reageret allergisk mod øjendråber, må du ikke anvende BIMATOPROST.

Hvornår ser man resultaterne af BIMATOPROST behandlingen?

Brugere af BIMATOPROST kan normalt se begyndende resultat efter 8 uger, og maksimalt resultat ses efter 12 til 16 uger. Væksten sker gradvist. Hvis du ophører med at anvende BIMATOPROST, må du forvente, at øjenvipperne vender tilbage til deres oprindelige udseende i løbet af uger til måneder. Derfor anbefales vedligeholdelsesbehandling 2 til 3 gange om ugen.

Er BIMATOPROST en erstatning for mascara?

Ved regelmæssigt brug vil BIMATOPROST bevirke, at dine naturlige øjenvipper bliver kraftigere, længere, tættere og mørkere. Du vil derfor måske ikke finde det nødvendigt også at bruge mascara.

Hvordan kommer jeg i gang med behandlingen?

 

Ved behandlingsstart skal du møde til en konsultation. Der vil her blive givet information, skrevet journal og taget fotos. Findes der indikation for behandling, skal du blot hente Bimatoprost på det apotek, du ønsker, da det som medicin er receptpligtigt.  Du får udleveret 1 flaske BIMATOPROST (3 ml), så du har til ca. 8-12 ugers brug. Efter senest 16 uger skal du komme til en kontrol, hvor vi vil vurdere effekten og om behandlingen forløber uproblematisk. Ved kontrollen kan du få en ny recept og vi aftaler her planen for dit videre forløb.

 

 

 

Bivirkninger

De mest almindelige bivirkninger efter brug af BIMATOPROST som øjendråber er en let kløe, tørhed eller rødme i øjne. Dette skyldes ikke allergiske reaktioner og medfører ikke nogen beskadigelse af øjnene. Denne bivirkning er registreret hos ca. 4 % af brugerne. Behandling med BIMATOPROST kan medføre andre, sjældnere bivirkninger. Disse omfatter mørkfarvning (hyperpigmentering) af huden ved øjenvipperne, øjenirritation, tørhed i øjnene og hævelse og rødme af øjenlågene. Selv om øget brun irispigmentering ikke er rapporteret i kliniske undersøgelser hvor BIMATOPROST er anvendt på øjenvipper, bør denne bivirkning naturligvis oplyses. Pigmenteringen kan blive permanent. Det samme gælder risikoen for leverpåvirkning. Hvis BIMATOPROST kommer i kontakt med andre områder af huden, kan der komme forøget hårvækst her. Det er også muligt, at der kommer forskellig længde, tykkelse, pigmentering, og tæthed af øjenvipperne. Disse forskelle vil normalt gå væk ved ophør med BIMATOPROST. Hvad skal jeg gøre, hvis jeg oplever bivirkninger? Røde øjne kan opstå umiddelbart efter brug. Kontakt os og/eller din egen læge, hvis rødmen varer ved, eller du bemærker andre bivirkninger.

Hvornår skal jeg ophøre med behandlingen?

Hvis der skulle tilstøde dine øjne noget, f.eks. traume eller betændelse, pludselig nedgang i synsstyrke, hvis du skal have foretaget øjenkirurgi eller du oplever andre symptomer fra øjnene, specielt høfeber, øjenbetændelse eller eksem på øjenlåg. Du bør da søge råd hos din egen læge eller hos os vedrørende den fortsatte brug af produktet.

Hvordan anvender jeg BIMATOPROST?

BIMATOPROST er let at anvende, skal blot påføres en gang dagligt. Nærmere instrukser udleveres i forbindelse med opstarten ved første konsultation.

Hvad sker der, hvis jeg stopper med at bruge BIMATOPROST?

For at få maksimalt udbytte af BIMATOPROST, er det vigtigt, at du følger den planlagte behandling. Hvis du ophører med at bruge BIMATOPROST, må du forvente at dine øjenvipper vender tilbage til deres oprindelige udseende i løbet af uger til måneder.

Vi glæder os til at se dig da det for nogle kan være rart at have en at dele oplevelsen med, er du velkommen til at medbringe en ven, veninde eller ægtefælle ved konsultationen.

Vores team