Photorejuvenation med Nordlys IPL er en mild behandling af pigmentforandringer og rynker

Huden ældes – hos nogen hurtigere end andre. Hvis du ikke ryger, har sollys langt den største del af skylden for hudens nedbrydning. Huden bliver tyndere, mere slap, og der opstår grove porer, pigmentskjolder, rødme og karudvidelser. Alt sammen typiske aldersforandringer, som kan være accelereret af sol og røg.

De tidligste tegn på solskade er fregnerne på små børns næser og kinder. Med alderen og akkumuleret solpåvirkning dannes mindre charmerende pigmenteringsforstyrrelser i huden. Disse strækker sig fra en grumset hud over leverpletter til deciderede mørkpigmenterede plamager i huden.

Photorejuvenation er en mild behandling af pigmentskjolder med blitzlampesystemet (IPL), som kan reducere disse. Photorejuvenation kan med fordel kombineres med medicinsk forebyggelse af pigmenteringsforstyrrelsernes gendannelse.

Reduktion af rynker sker ved en forbedring af hudens struktur. For at opnå dette anvendes en meget kort lyspulslængde, således at lyset, som trænger ned i læderhuden (dermis), fremkalder en ganske let og kontrolleret inflammation (betændelsestilstand), som producerer vækstfaktorer, der igen stimulerer hudens bindevævsceller til at øge produktionen af nye hudceller.

Kliniske forsøg viser, at kollagendannelsen øges med i gennemsnit 92%, målt 3 dage efter behandlingen. Denne øgede produktion falder løbende over de næste 2 til 6 måneder, indtil produktionen igen når normalniveauet.

Er pigmenteringsforstyrrelserne eller rynkerne dybere, er CO2-laserbehandling en mere effektiv behandling.

Før behandlingen

Da Nordlyset lettest kan trænge igennem en lys hud, er det vigtigt, at huden ikke er solbrændt, solariebrun eller brun af selvbruner. Vi behandler ikke en hud, som har været udsat for sol inden for 4 uger før behandlingen. Du bedes møde til konsultation og behandling uden makeup.

Selve behandlingen

Hvor lang tid tager det?
Behandlingen tager typisk under 30 minutter.

Hvordan føles behandlingen?
De fleste beskriver behandlingen som en varm, let sviende fornemmelse. Som et lille svirp af en elastik.

Optimering af behandling?

Forud for behandlingen kan du blive tilrådet at behandle din hud med blegecreme, Hydrochinon) (se særskilt information) og/eller A-vitaminsyre creme (se særskilt information) i 4 uger. En kombination af A-vitaminsyre creme samt blegecreme må normalt kun anvendes i 6 uger.

Forventet resultat efter pigmentbehandlingen

Effekten af photorejuvenation mod pigmentskjolder er god, når pigmentet er beliggende i overhuden. Hvis det ligger dybere hjælper behandlingen ikke. Her vil vores CO2-laser kunne give væsentligt bedre resultater og med færre behandlinger.
Den vigtigste faktor i behandlingen af pigmentskjolder er din egen indsats med brugen af blegecreme og solcreme samt at undgå sol i et par år.

Anvend faktor 50+ på huden under hele behandlingsforløbet og efter behandling i op til 2 år

Efter at have holdt pigmentproduktionen i ro, dvs. totalt undgået sol i 1-2 år, vil huden som regel kunne normalpigmenteres igen uden at danne mørke pigmentskjolder.

Forventet resultat efter rynkebehandlingen

Ved behandlingen bliver hudens struktur forbedret, og huden ses og føles glattere, rynker reduceres noget, men huden bliver først og fremmest mere frisk og ensartet i overfladen. Hvis man har forbehandlet huden med A-vitaminsyrecreme, er det en fordel at fortsætte med denne også efter lysbehandlingen for at stimulere kollagenproduktionen yderligere. Denne behandling kan uden problemer fortsættes i måneder til år.

Hvor mange behandlinger?

Ved denne milde rynkebehandling, må du forvente 2-5 behandlinger for at opnå det ønskede resultat.
Antallet af behandlinger afhænger typisk af samspillet med supplerende pHformula behandling og vurderes i samråd med vores lasersygeplejerske og Henriette Lose, vores hudterapeut.

Eventuelle bivirkninger og komplikationer ved Ellipsebehandling

Når huden er lys ved behandlingen ses normalt ingen bivirkninger. I nogle timer efter behandlingen kan huden hos nogle være rød og føles varm.

På pigmentskjolderne ses en let mørkfarvning, som bliver stærkere i løbet af nogle timer. Efter 1-2 dage vandrer mørkfarvningen op til overfladen, og skaller af efter 5 til 10 dage. Der kan i enkelte tilfælde være let hævelse i huden efter behandling.

Pigmentskjolder kan gendannes - også selvom man påsmører solfaktor 50 flere gange dagligt!

Ved photorejuvenation-behandlingen er der specielt hos mørkere og asiatiske hudtyper risiko for øget pigmentproduktion efter behandlingen, (postinflammatorisk hyperpigmentering).

Optimer behandlingen med A-vitaminsyrecreme

Resultatet kan optimeres ved at supplere Nordlysbehandlingen med A-vitaminsyrecreme. A-vitaminsyrecremen øger overhudens omsætning af overhudsceller, de døde, forhornede celler falder af, og nye celler dannes. Ved forbehandling øges således hudens lysgennemtrængelighed, og effekten af Nordlysbehandlingen forbedres. A-vitaminsyrecreme stimulerer endvidere kollagenproduktionen i læderhuden. Derfor kan anbefales at cremen anvendes i flere måneder efter behandlingen.