Medicinsk blegecreme til behandling af Melasma/Chloasma

Medicinsk blegecreme til behandling af Melasma/Chloasma

Pigmentskjolder – Melasma/’’graviditetsmaske’’. Melasma (pigmentskjolder) er kronisk tilstand med brune skjolder i huden, sædvanligvis på begge sider af ansigtet. Tilstanden ses især hos kvinder med en mørk hudtype. Forværring ses efter sollys, graviditet, p-piller eller anden hormonel behandling. Pigmenteringen skyldes en øget produktion af melanin i huden. Derfor anvendes behandlinger, som på forskellig måde modvirker dannelsen af melanin. Ved undersøgelse hos hudlæge kan Melasma ved episkopi skelnes fra andre årsager til øget pigmentering (eksempelvis modermærker, sollysskader, fregner, vorter eller hudkræft), ligesom der ved undersøgelse i ultraviolet lys kan skelnes mellem overfladisk og dybereliggende Melasma. Kun ved denne skelnen er det muligt at vurdere det forventede behandlingsresultat. Behandlingen omfatter forskellige blegecremer, som indeholder stoffer, der hæmmer dannelsen af melanin. Sådanne stoffer er bl.a. hydrokinon, azelainsyre, binyrebarkhormon og retinoider (A-vitamin). For alle blegecremer gælder, at de kun virker, hvis stimulationen af melanin blokeres. Derfor er det vigtigt at smøre dagligt med en solbeskyttende creme (SPF 50).

RING PÅ 8741 1111 FOR AT BOOKE TID HOS HUDLÆGEN

Medicinsk blegecreme - fakta

Behandlingstid
Behandlingstid

Måneder

Frekvens
Frekvens

1–2 gange dagligt

Resultat
Resultat

Gradvist

Vedligeholdelse
Vedligeholdelse

Løbende (solbeskyttelse er vigtig)

Behandler
Behandler

Hudlæge

Konsultation
Konsultation

950,- hos hudlæge

VÆRD AT VIDE

Om behandling med medicinsk blegecreme

Ud fra sværhedsgrad tilrettelægges et behandlingsforløb med vores hudlæge. Sædvanligvis skal den medicinske blegecreme benyttes 1 – 2 gange dagligt alt afhængig af hudtype, tolerance og sværhedsgrad.

Behandlingsforløbet må forventes at tage flere måneder med løbende evaluering/kontrol. Ved svær grad af Melasma kan eventuel supplerende medicinsk behandling være en mulighed.

Vejledning til brug af medicinsk blegecreme kan hentes her >

Komplikationer/bivirkninger til behandlingen

Det kan forventes, at huden kan blive lysfølsom og sensitiv med rødme og afskaldning i forbindelse med den medicinske behandling. Du vil blive rådgivet og vejledt i bedst mulig lindring af eventuelle hudgener i forbindelse med behandlingen af vores hudlæge eller vores kosmetiske sygeplejersker. 

Vores specialist

Det er tydeligt at mærke at Knud er en erfaren og meget professionel hudlæge. Der gik ikke lang tid før han kunne konstatere problemet og havde en løsning til en behandling. Det var virkelig dejligt at blive taget alvorligt og føle sig tryg. Min hud ser allerede bedre ud her 4 uger efter for første gang i 7 år! Jeg kan varmt anbefale Knud.

Jesper, 29 år - hudlægekonsultation og behandlingsplan