Svimmelhed, øresygdomme og hørenedsættelse

Årsager til problemer med ører og hørelse kan være akut og kronisk mellemørebetændelse, øregangsbetændelse, hul på trommehinden, blokkerende ørevoks samt kolesteatom (”benæder”). Hørenedsættelse kan desuden skyldes aldersbetinget eller støjbetinget høretab. Uanset årsag, kan vi tilbyde undersøgelse og behandling. Såfremt der er behov for operation, kan vi tilbyde dette hos os eller være behjælpelige med en henvisning til offentligt sygehus.

Svimmelhed skyldes hyppigst forstyrrelser i balanceorganet, som er lokaliseret i det indre øre. Oftest drejer det sig om øresten og virus på balancenerven, men andre sygdomme og tilstande i relation til det indre øre og mellemøret forekommer også. Derudover ses svimmelhed ved en række neurologiske sygdomme, hjerte-karsygdom og stofskiftesygdomme og nakkeskader som whiplash.

Undersøgelse af ører og hørelse

Vi tilbyder undersøgelse af sygdomme og tilstande i relation til ydre øre, øregang, mellemøre og indre øre. Udover en almindelig øre-næse-halsundersøgelse tilbyder vi mikroskopi-undersøgelse af øregang og trommehinder samt en høreprøve.

Behandling af øresygdomme og nedsat hørelse

Behandlingen afhænger af hvilken tilstand der er årsag til symptomerne og kan bestå af medicin, f.eks. øredråber, oprensninger af øregangen, og operation. . Såfremt der er behov for operation, kan vi tilbyde dette hos os eller være behjælpelige med en henvisning til offentligt sygehus.

Undersøgelse af svimmelhed

Der foretages en nøje undersøgelse af balancefunktionen samt neurologisk undersøgelse og øre-næse-halsundersøgelse.

Behandling af svimmelhed

Behandlingen af dit balanceproblem tager udgangspunkt i de fund vi har gjort i forbindelse med undersøgelsen. De hyppigste årsager til svimmelhed kan behandles ved manipulation og balancetræning.