Slimhindeforandringer i mundhulen

Sår, knuder og cyster i mundhulen kan være tegn på alvorlig sygdom, og bør derfor undersøges af en øre-næse-halslæge. Særligt er det vigtigt at udelukke kræft.

Godartede slimhindeforandringer, f.eks. knuder og cyster i mundhulen kan forårsage lokale gener ved f.eks. spisning og tale.

Undersøgelse

Ved undersøgelsen gennemgår vi sygdomsforløbet, og der foretages en øre- næse- halsundersøgelse, herunder en kikkertundersøgelse af mund, svælg og strube. På baggrund af dette identificeres årsagen og der udarbejdes en behandlingsplan.

Behandling

Behandlingen tager udgangspunkt i mulige årsager samt fund ved undersøgelsen. Nogle tilstande kan behandles med medicin. I nogle tilfælde er operation nødvendig. Her er det vigtigt at benytte kirurgiske teknikker som påfører minimal skade, for at sikre hurtig opheling og begrænset arvævsdannelse, hvilket er af stor betydning for et godt resultat. Fjernet væv sendes til væveanalyse (histologisk undersøgelse).

Samme speciallæge under hele forløbet: Udredning, behandling og opfølgning foregår hos den samme speciallæge. Vi sørger for, at du får den bedste behandling i trygge rammer.