Hul på trommehinden

Et hul ("perforation") i trommehinden kan opstå som følge af infektion eller direkte skade. Ofte vokser hullet sammen af sig selv og medfører ingen gener. Hvis hullet derimod ikke heler, kan det resultere i infektioner i mellemøret hvilket viser sig ved flåd fra øret, nedsat hørelse og evt. smerter. Et stort hul i trommehinden kan desuden give nedsat hørelse.

 

Undersøgelse

Undersøgelsen består af en inspektion af øre, øregang og trommehinde ved hjælp af et mikroskop. Desuden foretages en høreprøve.

Behandling

Et nyopstået hul i trommehinden vil ofte hele af sig selv. Under helingen bør man undgå at få vand i øret, pga. risiko for infektion i mellemøret.Operation anbefales hvis hullet ikke heler, særligt hvis det medfører tilbagevendende mellemørebetændelser eller hørenedsættelse. Operationen kaldes en "myringoplastik" eller “tympanoplastik” og foregår som regel i fuld narkose. Der lægges et lille snit i huden over eller bag øret, hvorfra man udhenter et lille stykke muskelhinde eller brusk som efterfølgende anvendes til at lappe hullet i trommehinden med. Resten af operationen foregår typisk gennem øregangen, men et lille snit bag øret kan være nødvendigt. Efterfølgende ilægges gaze og støttende forbinding. I ca. 9 ud af 10 tilfælde kan hullet lukkes men blot en operation.

Samme speciallæge under hele forløbet: Udredning, behandling og opfølgning foregår hos den samme speciallæge. Vi sørger for, at du får den bedste behandling i trygge rammer.