Behandling & operation af stritører

Stritører betegner en deformitet af ørerne. Tilstanden er som regel medfødt og forholdsvis hyppig. Den almindeligste årsag til stritører er en manglende udvikling af folden på ørebrusken, hvilket medfører, at øret ikke folder langt nok tilbage, men i stedet stritter ud fra hovedet. Den næsthyppigste årsag er en dyb bruskskål ind mod øregangen, hvilket får det meste af øret til at stritte ud fra hovedet. Ofte ses en kombination af begge deformiteter.

Stritørerører kan være årsag til mindsket selvværd, social isolation og drillerier.
Selvom øredeformiteter er til stede fra fødslen, behandles tilstanden traditionelt først i barne- og voksenårene, en behandling der indebærer operation.

Behandling

Hos børn, unge og voksne, er behandlingen af stritører operativ. Deformiteten kan korrigeres ved en operation og foregår typisk i lokalbedøvelse. Via et hudsnit bag øret formes og tildannes ørebrusken, så øret får et naturligt udseende. Hudsnittets placering bag øret gør, at arret i praksis bliver usynligt. Der anlægges en speciel øreforbinding som fjernes efter ca. en uge. Behandling af stritører varetages både ved Øre-Næse-Halsklinikken og Plastikkirurgisk center.

Samme speciallæge under hele forløbet: Udredning, behandling og opfølgning foregår hos den samme speciallæge. Vi sørger for, at du får den bedste behandling i trygge rammer.