Udredning og behandling af Tinnitus (øresusen)

Tinnitus opleves ofte som susen, hylen eller brusen i det ene eller begge ører. Tilstanden kan være konstant eller periodisk og er ofte ledsaget af hørenedsættelse. Tilstanden er meget almindelig hos ældre. Tinnitus er en udbredt tilstand og opleves generende hos ca. 10-15 % af befolkningen. 

Der er mange årsager til tinnitus og en del af disse kan behandles: ørevoks, stress, kronisk mellemørebetændelse, væske i mellemøret , hul på trommehinden, otosklerose, Meniéres sygdom, medicin, støjskade, hørenedsættelse, svulst på hørenerven, åreforkalkning.

Undersøgelse

Undersøgelsen består af en inspektion af øre, øregang og trommehinde ved hjælp af et mikroskop. Desuden foretages en høreprøve. I nogle tilfældes suppleres med en skanning for at se, om der kan være en anatomisk årsag til høretabet.

Behandling

Behandlingen afhænger af årsagen til tinnitus. I nogle tilfælde er behandlingen operation, i andre tilfælde kan der anvendes høreapparat med god effekt.

Samme speciallæge under hele forløbet: Udredning, behandling og opfølgning foregår hos den samme speciallæge. Vi sørger for, at du får den bedste behandling i trygge rammer.

Vores team