Misdannede og deforme ører hos nyfødte kan behandles med EarWell® - en ikke kirurgisk behandling

EarWell® ikke kirurgisk korrektion af øre deformiteter hos spædbørn

Medfødte misdannelser af det ydre øre hos nyfødte er hyppige og kan omfatte såvel mindre som større misdannelser, herunder krøllede ører, stritører, ekstra fold, små ører m.fl. 

Øredeformiteter kan have en negativ indvirkning på et barns psykiske og følelsesmæssige udvikling og mange deformiteter kan være meget vanskelige at korrigere ved operationer senere i livet. Derfor er det utroligt vigtigt at få udbredt kendskabet til at de fleste deformiteter (inkl. stritører) kan behandles let og smertefrit og uden operation, blot man får det gjort inden for de første leveuger.

AROS Privathospital er det første og eneste sted i Danmark, der har taget EarWell® behandlingen i brug, så vi kan behandle spædbørn med misdannede ører effektivt og med flotte resultater.

Behandlingsprincippet med EarWell®

EarWell® Infant Ear Correction System er den i USA anerkendte og mest avancerede ikke-kirurgiske metode til korrektion af øre deformiteter hos spædbørn og tusinder af børn født i USA og globalt har allerede opnået normal øreform med dette behandlingssystem. AROS Privathospital er det første og eneste sted i Danmark, der har taget denne behandling i brug, så vi kan behandle også danske spædbørn med EarWell® effektivt og med flotte resultater.

Indenfor barnets første leveuger kan man med EarWell® omforme det bløde spædbarnsøre på en nænsom måde uden gener for barnet. Barnet vil dermed længe inden, det er bevidst og kan blive drillet, kunne få korrigeret sin uheldige øreform og desuden på sigt undgå en operation, som oven i købet kirurgisk kan være yderst kompliceret at udføre.

Men det kan ikke pointeres kraftigt nok, at det gælder om hurtigst muligt at komme i gang med behandlingen. For at opnå det bedste resultat skal behandlingen opstartes i de allerførste leveuger og inden barnet er ca. 6 uger gammelt.

Behandlingens udførelse

Rent praktisk monteres og tilpasses et fleksibelt system i blødt materiale omkring barnets øre, og på dette system kan man korrigere den enkelte deformitet. For barnet er der ikke ubehag forbundet med at få systemet sat på og heller ikke med at have det på i de 2-6 uger, det varer at korrigere ørets form. Man skal forvente ca. 3 besøg på AROS Privathospital for justering af behandlingen.

Teamet bag behandlingen af spædbørn med misdannede ører består af: 

  • Ole Momsen, speciallæge i plastikkirurgi
  • Thomas Kjærgaard, speciallæge i øre-næse-hals
  • Dunja Kirkebæk, specialsygeplejerske 

Vores team