Sune Leisgaard Mørck Rubak Speciallæge i lunge- og allergisygdomme

Kort om

Sune Rubak er til daglig overlæge ved Børn og Unge og er faglig leder af Børne Center for Lunge- og Allergisygdomme, Børn og Unge Klinik, Aarhus Universitetshospital. Sune Rubak har speciale i børnesygdomme og er ekspertuddannet i lunge- og allergisygdomme med mere end med 10 års erfaring. Sune Rubak har i forbindelse med sin ekspertuddannelse i lunge- og allergisygdomme arbejdet på flere af de største internationale børnelunge- og allergi centre i verden, blandt andet i Munchen Dr. von Hauner Children's Hospital, Division of Pediatric Pneumology, London Great Ormond Street Hospital, Cincinnati Childrens Hospital, Sydney Childrens Hospital, Perth Childrens Hospital. Hans primære kompetenceområder er børnelunge- og børneallergisygdomme, herunder specifikt pollenallergi, allergi for fødevare, dyr, andre allergier, astma, andre børne lungesygdomme, søvnapnoe, sygdomme i øvre luftveje, herunder kikkertoperationer i øvre og nedre luftveje, samt Anstrengelsestest fx Continuous Laryngoscopy Ecerxise test (CLE).

Sune udtaler:
"Det som glæder mig i arbejdet med at hjælpe børn og unge med anstrengelses udløst åndenød er at opleve den lettelse og glæde de får efter diagnosticering og ændring til en effektiv behandling uden medicin som betyder at disse børn ofte kan få et normalt liv uden anstrengelses udløst åndenød."

Baggrund og erfaring

1998: Afsluttet medicinstudiet ved Aarhus Universitet 

2005: Ph.d.

2008: Klinisk Lektor med speciale i ”Feedback”

2009: Afsluttet speciallægeuddannelsen i børnesygdomme.

2009: Ansat ved Børn og Unge, Aarhus Universitetshospital

2012: Europæisk Ekspertuddannelse i Pædiatrisk Pulmonologi, godkendt af European Association of Pediatrics. 

2012-dd: Ansat som overlæge ved Børne Center for Lunge- og Allergisygdomme, Børn og Unge Klinik, Aarhus Universitetshospital

2014-dd: Ansat som faglig leder af Børne Center for Lunge- og Allergisygdomme, Børn og Unge Klinik, Aarhus Universitetshospital

2020-dd: Klinisk lektor ved Aarhus Universitet i ”Pædiatri”

 

2010-2017: Formand Dansk Pædiatrisk Selskab, Pulmonologi og Allergologi udvalg.

2009-2017: Næstformand i bestyrelsen af Dansk Selskab for Pædiatrisk Allerogologi og Pulmonologi.

2013-dd: Medlem af styregruppen for den Nationale database for Astma.

2004-dd: Medlem af det internationale netværk af motiverende samtale trænere, “MINT” (Motivational Interviewing Network of Trainers).

Inviteret foredragsholder i ind- og udland. Flere forskningspublikationer i internationale tidsskrifter.