Forstørret / maskulint adamsæble

Adamsæblet er en del af strubens bruskskelet og beskytter den øvre del af luftvejen og stemmebåndene. Under puberteten udvikles adamsæblet forskelligt hos drenge og piger hvilket bl.a. viser sig ved ændringer i stemmens klang (stemmedybde) og det fysiske udseende. Hos mænd, er adamsæblet generelt mere fremtrædende og spidst end hos kvinder, hvor brusken er mere affladet og adamsæblet derfor mindre iøjnefaldende. Et forstørret og markant adamsæble kan, særligt hos kvinder, virke maskulint og derfor opleves som kosmetisk skæmmende. Oftest er det således ønsket om et mere feminint udseende adamsæble, der foranlediger henvendelse. Hvis du er ked af udseendet af dit adamsæble, kan vi hjælpe dig.

Undersøgelse

Vi foretager en nøje øre-næse-halsundersøgelse, der bl.a. omfatter en kikkertundersøgelse af mund, svælg og strube. Halsen undersøges og opmåles. På baggrund af dette udarbejder vi en behandlingsplan, og hvis denne indebærer en operation, informeres du nøje om typen af indgreb samt eventuelle risici og komplikationer forbundet med indgrebet.

Behandling

Reduktion af adamsæblet (chondrolaryngoplastik) er en kosmetisk operation hvor adamsæblet reduceres i størrelse og dermed gøres mindre prominent. Operationen foregår i fuld narkose. Der foretages et lille hudsnit øverst på halsens forside, skjult i en naturlig hudfold, så arret bliver mindst mulig synlig. Den prominerende del af adamsæblet reduceres i størrelse og afglattes. Såret syes med indvendige, selvopløselige sting, og der anlægges lokalbedøvelse i huden så man ikke har ondt/ubehag efter operationen.

Patienterne udtrykker generelt stor tilfredshed med det kosmetiske resultat. Speciallægen der udfører indgrebet er blandt landets mest erfarne inden for dette område.

Samme speciallæge under hele forløbet: Udredning, behandling og opfølgning foregår hos den samme speciallæge. Vi sørger for, at du får den bedste behandling i trygge rammer.