Sculptra® (polymælkesyre) genopbygning af volumen samt opstramning af vævet

Sculptra® (poly-L-mælkesyre) er en såkaldt biostimulator. Polymælkesyren har været anvendt i mange medicinske produkter i en årrække, fx i beklædning af tråde til trådløft, knogleimplantater mm. Stimulerende effekt af polymælkesyre i menneskekroppen er blevet godt undersøgt.

Forskel fra hyaluronsyre-baseret fyldstoffer/Fillere
Det er vigtigt at pointere, at det ikke drejer sig om en almindelig hyaluronsyrebaseret “Filler”-behandling. Behandlingen af rynker og tabte volumina med polymælkesyre baseres på en helt anden koncept end injektion med hyaluronsyrefyldstoffer. Mens hyaluronsyre i forskellige styrker fungerer som direkte volumizer, er Sculptra® en såkaldt biomodulator/biostimulator, som har evnen til at stimulere vævet, fx gennem kollagendannelse. Produktion af kollagenfibre fører ikke alene til genopbygning af volumen, men også til en opstramning af vævet.

Behandling med Sculptra®

Polymælkesyre-opløsningen fordeles jævnt under huden ved hjælp af specielle, stumpe atraumatiske kanyler. Indstikssteder for kanylerne bliver forinden bedøvet med lokalbedøvelse - det drejer sig typisk om i alt ganske få steder - normalt 4-5 stik på hver ansigtshalvdel. Det tager 45-120 min at gennemføre behandlingen, alt efter størrelsen af det behandlede område. Det behandlede område skal derefter dagligt masseres i ca. 5 minutter i 5 dage.

Hvilke problemer kan Sculptra® behandle?

Sculptra® er velegnet til behandling af:

 • Tab af volumen på kinder
 • Marionette folder
 • Nasolabial fold
 • Slap hageparti
 • Kæbekonturering

Hvilke kropsregioner kan behandles?

 • ansigt
 • hals
 • decollete
 • arme
 • knæer

Hvilke områder er Sculptra® ikke egnet til?

Rynker i panden, omkring øjnene samt i overlæben bør ikke behandles med Sculptra®.

Kan det kombineres med andre behandlinger?

Ja, typisk vil en Sculptra®-behandling kombineres med andre æstetiske behandlinger, f.eks.

 • Botox
 • Laser resurfacing
 • Filler til regioner, der ikke må behandles med Sculptra

Dette ville dog aldrig tage sted i samme seance.

Hvad skal jeg være opmærksom på efter behandling?

Efter behandling med Sculptra® anbefaler vi at undgå saunaer, dampbade, UV-eksponering, intensive sportsaktiviteter samt andre hudbehandlinger i ca. 2 uger. Det er især vigtigt, at du masserer de behandlede områder 3-4 gange om dagen i 5 minutter de næste 5 dage efter behandlingen.

Hvornår ser jeg resultatet?

Inden for de første 2-3 uger frigives polymælkesyren fra den injicerede opløsning, og den stimulerende virkning begynder at træde i kraft. Det tager cirka 2-3 måneder, indtil resultatet af behandlingen er synlig.

Hvor længe holder resultatet?

Scuptra® er ikke et rent fyldmateriale, som hyaluron fyldstof, med en udtalt øjeblikkelig virkning. På den anden side viser Sculptra® en længere samlet effekt end hyaluronsyrefyldstof, da den fører til en stigning i kroppens eget kollagen. Ved at stimulere produktionen af kollagen kan volumenforøgelsen vare i flere år. Det er vigtigt at holde sig for øje, at en enkelt behandling ofte ikke ville være tilstrækkelig. Antallet kan variere fra person til person, afhængig af alder, typen og tilstanden af hud, mm.

Hvad koster en behandling med Sculptra®?

Omkostningerne ved en Sculptra®-behandling afhænger af antallet af anvendte ampuller og antallet af behandlingssessioner. Typisk vil man bruge 2 ampuller til behandling af ansigt-hals-decollete til en samlet pris på 10.000 kr. Vi anbefaler 2 seancer med ca 3 måneders mellemrum.

Et mindre område kan behandles med 1 ampul - 6500 kr.

Hvilke risici er der ved behandling med Sculptra®?

Umiddelbart efter Sculptra®-injektionen ville huden være rødlig, hævet og øm ved palpation. Der kan opstå enkelte blå mærker, som ved alle andre injektioner. Disse bivirkninger er naturligvis forbigående og aftager i løbet af de følgende par dage. I yderst sjældne tilfælde kan der forkomme individuelle allergiske eller inflammatoriske reaktioner, hærdning af behandlede områder og dannelse af små knuder.