Brystløft - kan genoprette disharmonien imellem bryst og krop

Brystløft - kan genoprette disharmonien imellem bryst og krop

Kvinder med slappe, hængende bryster kan være svært psykisk generet og endog socialt hæmmet heraf, og efterundersøgelser af kvinder, som har fået foretaget brystløft og opnået mere velformede bryster, påviser stor patienttilfredshed. Tilstanden opstår typisk som følge af vægttab eller efter amning, og hos mange kan der være en endog stor disharmoni imellem en i øvrigt velholdt krop og en "slidt", trist barm.

Valget af operationstype bestemmes dels af hvor meget dit brystet hænger, dels af hvor store ambitioner du har til din brystform og hvilke ar du kan acceptere. Vi behersker alle anerkendte operationsteknikker, i alt syv forskellige, og kan derfor råde dig frit til den for dig bedste løsning.

Er dit hudoverskud begrænset, kan du vælge at nøjes med et minibrystløft med kun hudreduktion omkring brystvorten. Er dit hudoverskud begrænset, og din hud velbevaret og ikke udtyndet for meget, kan du endda vælge et arfrit brystløft am Khouri.

PRISLISTE

FAKTA

Operationstid
Operationstid

2 timer

Forberedelse
Forberedelse

faste

Bedøvelse
Bedøvelse

Fuld evt. lokal

Indlæggelsestid
Indlæggelsestid

1 dag, evt. ambulant

Restitutionstid
Restitutionstid

3 dage

Behandler
Behandler

Erfarne speciallæger i plastikkirurgi

VÆRD AT VIDE

Hvem kan have glæde af et brystløft?

En slap, hængende barm er der ingen, der ønsker, og hos mange kan der være en endog stor disharmoni imellem en i øvrigt velholdt krop og en "slidt", trist barm. Efterundersøgelser af kvinder, som har fået foretaget brystløft og opnået mere velformede bryster, dokumenterer da også stor patienttilfredshed. 

Bryster kan synke og tabe deres naturlige facon og spændstighed som følge af graviditet, amning, vægttab eller almindelig ældning. Det kan et brystløft rette op på.  Med et brystløft kan vi fjerne den overskydende hud og skabe en bedre, mere æstetisk brystform med brystvorten genplaceret centralt på brystkuplen.

Et brystløft er derfor til dig som

  •        Er generet af slappe, hængende bryster
  •        Vil have dit brysts naturlige form tilbage
  •        Ønsker din barm løftet op på sin oprindelige position
  •        Vil have korrigeret evt. asymmetrier
  •        Vil have din femininitet tilbage

Hvilke typer brystløft bør man kunne vælge imellem?

Valget af operationstype bestemmes dels af hvor meget dit brystet hænger, dels af hvor store ambitioner du har til din brystform og hvilke ar du kan acceptere. Vi behersker alle anerkendte operationsteknikker, i alt syv forskellige, og kan derfor råde dig frit til den for dig bedste løsning.

Er dit hudoverskud begrænset, kan du vælge at nøjes med et minibrystløft med kun hudreduktion omkring brystvorten. Er dit hudoverskud begrænset, og din hud velbevaret og ikke udtyndet for meget, kan du endda vælge et arfrit brystløft am Khouri.

Hvis dit bryst hænger regulært, har du brug for ikke bare hudreduktion, men også en omplacering af dit brystvæv på brystvæggen. Det udfører vi med 5 forskellige teknikker, og afhængigt af mængden af hudoverskud medfører det ud over ar omkring brystvorten også et lodret ar under brystvæggen og ved meget hudoverskud også et ar vandret i furen under brystet. Hvis brystet er ”langt” nok, kan man med fordel forskyde det nederste brystvæv helt op i den øverste del af brystet og dermed skabe maksimal fylde i øvre del af brystet og maksimal projektion af brystet.

Hvordan udføres operationen?

 

På Plastikkirurgisk Center tilpasser vi operationsmetoden efter den enkelte patients ønsker og "brystbygning", herunder især hvor stort hudoverskuddet er. Operationen foretages i fuld eller lokal bedøvelse efter løftets omfang og din præference. Er du opereret i fuld bedøvelse, skal du typisk som minimum være indlagt til om aftenen. Alle metoder sigter mod minimale ar og minimal risiko for følesansen. I de fleste tilfælde kan man nøjes med ar kun omkring brystvorterne. Er hudoverskuddet meget stort, kan det være nødvendigt at udvide snittene ned under brystvorterne på forskellig vis afhængigt af ønsker og behov.

Gør det ondt at få en brystløftende operation?

Et brystløft er ikke en stor operation, og den er sædvanligvis forbundet med få gener og små risici. Efter operationen kan man også have kvalme, men både smerter og kvalme kan lindres effektivt. Har du brug for stærkere smertestillende medicin, sørger vi for dette.

 

 

Brystløft / brystreduktion / brystforstørrelse?

Brystløft kan laves sammen med en brystreduktion, men også sammen med en brystforstørrelse. Ønsker du større brystfylde, kan det opnås ved at kombinere brystløftet med enten BFO med fedttransplantation eller brystimplantater.
Som en integreret del af brystløftet kan du vælge at få gjort brystvortens diameter mindre.

 

Bliver brystet mindre ved et brystløft?

Et brystløft udført i sig selv er ikke en brystreduktion. Tværtimod vil du ved et regulært brystløft med omplacering af brystvævet faktisk opnå et visuelt større bryst, fordi dit bryst ud over at blive løftet op på plads også bliver samlet og bedre projiceret.

Hvad sker der med brystvorten?

Ofte er også brystvorterne blevet forstrakte, og i så fald reduceres deres diameter til ønsket størrelse som led i brystløftet. Efter fjernelse af overskydende hud flyttes brystvorten udskåret i ønsket størrelse på en stilk af brystvæv til sin nye position. Snittene sys enten med selvopløsende tråd eller en tynd nylontråd. Afhængigt af operationsmetode er der en risiko for tab af følesans i brystvorterne. Jo mindre løft, der kræves, jo mindre risiko er der for følesansen. Det er derfor vigtigt, at du i dit valg af operationsmetode afvejer denne, så den rette metode kan vælges til dig.

Hvordan er efterforløbet?

Efter operationen får du en komprimerende forbinding på og bliver anbragt i en seng med løftet hovedgærde. Er der anlagt dræn, fjernes det dagen efter operationen. De første 2-3 dage skal du undgå større bevægelser i skuldrene og helst sove med løftet hovedgærde. Den komprimerende forbinding skal fjernes efter to til fire døgn og derefter erstattes af en velstøttende sports-BH. 

Det er tilrådeligst, at du forbliver indlagt til næste dag. Et mindre brystløft kan dog også udføres ambulant eller under en halv indlæggelse til om aftenen, hvis de hjemlige forhold tillader det. Du kan begynde at tage brusebad, når du har fjernet den komprimerende forbinding. De første dage vil brysterne altid være større end de egentligt er pga. hævelse. Hævelsen aftager i løbet af et par uger. Efter en til to uger vil de fleste kunne genoptage deres normale aktiviteter og arbejde. Inden operationen får du en nøje skriftlig instruks om forholdsregler før og efter operationen.

Hvor tidligt kan man vurdere resultatet?

Så snart du kan fjerne forbindingen efter et par dage, vil du kunne glæde dig over den genvundne form og spændstighed. Da brysterne uvægerligt vil synke lidt under helingen, skal formen helst være "overdrevet" i begyndelsen, dvs. for høj placering på brystvæggen og for rund form foroven. Der er selvfølgelig også en del hævelse, som øger størrelsen og accentuerer den runde form, så også af den grund kan den endelige form først bedømmes efter flere måneder, og det tager ½ til 1 år, før arrene helt er faldet til ro.

Specielt ved brystløft med ar kun omkring brystvorterne skal man være forberedt på at huden omkring brystvorterne er meget rynket i de første 3 måneder, fordi den er syet ind til en meget mindre diameter. Huden skal have tid til at trække sig sammen og glattes ud, og i den periode kan også brystvorternes diameter langsomt øges, hvis de er meget svage i deres bindevæv. 

Kan man amme efter et brystløft?

Et brystløft udført med de metoder, som vi anvender, kan gøres uden at risikere nedsættelse af ammeevnen.

Hvor længe beholder brysterne deres nye udseende?

Som for ikke-opererede kvinder vil din barm fortsat ændre sig og blive slappere med årene. Og det er klart, at har man allerede en tynd, forstrakt hud, vil den erfaringsmæssigt have lettere ved at forstrække sig igen. Det kan på et tidspunkt føre til et behov for et fornyet brystløft, hvilket også sagtens kan lade sig gøre.

 

Priser på brystløft

Beskrivelse Bedøvelse Pris i DKK
Brystløft, mini (kun hudreduktion omkring brystvorterne) Lokal 18.000,-
Bedøvelse: Lokal
Brystløft, mini, uden ar Lokal 16.000,-
Bedøvelse: Lokal
Brystløft med omplacering af brystvævet, minimum Fuld 29.000,-
Bedøvelse: Fuld

Vores team