Brystvortereduktion - harmoni imellem bryst og brystvorte

Brystvortereduktion - harmoni imellem bryst og brystvorte

Hvem kan have glæde af en brystvortereduktion?
Brystvorteområdet har stor æstetisk betydning for de fleste kvinder. Specielt efter graviditet og amning kan brystvorteområdet ændres markant. Det kan være det farvede område omkring papillen (areola) eller selve brystvorten (papillen), som er for stor. Selve brystvorten kan således enten være for høj, bred eller begge dele.

Brystvortereduktion er derfor en meget enkel operation, som kan være til glæde for kvinder, som alene er generet af relativt stor brystvortediameter eller af meget fremstående, lange og/eller brede brystvorter, men i øvrigt er tilfredse med deres barmstørrelse og deres brystform.

PRISLISTE

FAKTA

Operationstid
Operationstid

¾ - 1 time

Forberedelse
Forberedelse

ingen

Bedøvelse
Bedøvelse

lokal

Indlæggelsestid
Indlæggelsestid

ambulant

Restitutionstid
Restitutionstid

1 dag

Behandler
Behandler

Erfarne speciallæger i plastikkirurgi

VÆRD AT VIDE

Hvordan udføres operationen?

Et brystløft er en lille operation, som for de fleste kan anbefales udført ambulant i lokal bedøvelse. Ved reduktion af brystvortediameteren bortskæres den ydre overskydende rand af brystvorterne. De resulterende ar er således beliggende i randen af brystvorterne. Ved reduktion af selve brystvorternes højde eller bredde udføres en plastik, som sikrer en harmonisk, naturlig brystvorteform. De resulterende ar ligger inden for brystvorten og bliver typisk ganske usynlige. 
Snittene sys enten med selvopløsende tråd eller en tynd nylontråd. I dybden holdes den ydre hudrand ind mod brystvorteranden med en tyk, men selvopløselig tråd, som efter et par uger sagtens kan erkendes med en finger. Ved operationens afslutning forsynes brysterne med en komprimerende forbinding. 

 

Gør det ondt at få foretaget en brystvortereduktion?

Operationen er forbundet med små risici og få gener bagefter. Smerter efter operationen kan lindres effektivt med almindeligt smertestillende medicin.

Hvad sker der med brystvorterne?

Intet ud over at de reduceres til ønsket størrelse og form. Der er ingen risiko for tab af følesans i brystvorterne, og ved reduktion af diameteren er ammeevnen uberørt. Når den tykke, selvopløselige tråd forsvinder efter 3-6 måneder vil nogen dog opleve at brystvortehuden giver sig lidt og brystvortediameteren øges lidt igen. Derfor skal man erfaringsmæssigt altid mindske diameteren til lidt mindre end man ønsker som slutmål.

 

Hvor tidligt kan man vurdere resultatet?

Så snart du kan fjerne forbindingen efter et par dage, vil du kunne glæde dig over den normaliserede brystvortestørrelse. Men hvis du har fået reduceret diameteren, skal du være forberedt på at huden omkring brystvorterne er meget rynket i de første mange uger, fordi den er syet ind fra en større til en meget mindre diameter. Huden skal have tid til at trække sig sammen og glattes ud.

Hvor længe beholder brystvorterne deres nye udseende?

Når arrene omkring brystvorterne efter et halvt års tid først har sat sig og opnået styrke, er risikoen for fornyet forstrækning af brystvorterne lille. Man kan derfor forvente et langtidsholdbart resultat, som dog kan influeres af amninger og større vægtændringer. Hvis du har fået reduceret selve brystvorternes højde eller bredde, kan du regne med at resultatet er meget langtidsholdbart

Priser på brystvortereduktion

Beskrivelse Bedøvelse Pris i DKK
Reduktion af selve brystvortens størrelse og længde(to sider) Lokal 9.500,-
Bedøvelse: Lokal
Reduktion af brystvorternes ydre diameter Lokal 12.800,-
Bedøvelse: Lokal
Reduktion af brystvortens diameter og/eller højde - mænd Lokal 9.800,-
Bedøvelse: Lokal

Vores team