Maveopstramning - mini (miniabdominalplastik)

En mini-maveopstramning eller en miniabdominalplastik er en klart mindre operation end en fuld abdominalplastik, og den kan oftest med fordel gøres i lokalbedøvelse. Ved en mini-maveopstramning fjernes en bræmme overflødig hud med underliggende fedt oven for kønsbehåringen, lige akkurat så meget, at navlen ikke bliver trukket nedad derved. Arret placeres som ved en fuld abdominalplastik, blot er det noget kortere.

FAKTA

Operationstid
Operationstid

1 time

Forberedelse
Forberedelse

rasering, evt. faste

Bedøvelse
Bedøvelse

lokal, evt. fuld

Indlæggelsestid
Indlæggelsestid

ambulant

Restitutionstid
Restitutionstid

1 uge

Behandler
Behandler

Erfarne speciallæger i plastikkirurgi

VÆRD AT VIDE

Hvem egner sig til miniabdominalplastik?

Miniabdominalplastik er et godt valg, hvis du hovedsageligt har løs hud og en fedtbule neden for navlen. Er bugmusklerne skredet fra hinanden, kan dette ikke repareres samtidigt, det kræver en fuld abdominalplastik. Har man lidt rigelig tyk fedtpude på maven oven for navlen uden at huden er slap her, kan man sagtens samtidigt foretage en fedtsugning af dette område.

Hvad er fordelene ved miniabdominalplastik?

Fordelene ved en mini-maveopstramning er, at operationen indebærer en mindre komplikationsrisiko, kan udføres ambulant og med kortere rekonvalescens, giver mindre tab af følesansen i huden og endelig er den naturligvis billigere end en fuld abdominalplastik.

Se i øvrigt maveopstramning.