Lægge og underben – forstørrelse med fedttransplantation

Nogle mennesker er født med yderst tynde, smalle lægge, andre med skæve underben, som kan være disharmoniske med resten af kroppen. Her ses de ideelle underbensproportioner:

UnderbenTraditionelt har eneste behandlingsmulighed været indlæggelse af proteser. Men da implantater i dette område alt for ofte ledsages af komplikationer og funktionshæmmende bivirkninger, er det ikke en behandling, som vi vil tilbyde.

Med fedttransplantation er der dog kommet et alternativ, som har så god en risikoprofil, at vi med fornøjelse kan tilbyde dette som en behandling til forstørrelse af lægge og omformning af underben. Metoden kræver dog at der er et vist fedtvævstykkelse i området, for at risikoen for ujævnheder er tilstrækkelig lav. Det er ofte relevant med en samtidig fedtsugning af andre områder på benene for at opnå en harmonisk benform som helhed.

underben modelleringHer ses et godt eksempel på lokal kropsmodellering med fedttransplantation til de underdimensionerede lægindersider og samtidig liposuction af lårene.

Selve behandlingen er meget enkel. Fordi underbenene er ret ømfindtlige foregår operationen typisk i fuld bedøvelse, men man behøver ikke at være indlagt til dagen efter, og metoden er i praksis arfri.

Læs også denne interessante artikel som beskriver en af de mest udførlige undersøgelser af fedttransplantation til lægge og underben.

Klik her for at læse artiklen >
 

FAKTA

Operationstid
Operationstid

2 timer

Forberedelse
Forberedelse

Evt. rasering og faste.

Bedøvelse
Bedøvelse

lokal eller fuld

Indlæggelsestid
Indlæggelsestid

ambulant eller maksimalt 1 dag

Restitutionstid
Restitutionstid

2-3 uger

Behandler
Behandler

Erfarne speciallæger i plastikkirurgi