Brystforstørrelse (BFO) - implantater

Din brystforstørrende operation (BFO)
Det implantat og den placering, som er ideel for din veninde er ikke nødvendigvis det rigtige for dig. Det gælder hver gang om at finde den ideelle balance mellem krop og barm, og enhver brystforstørrende operation (BFO) er en fuldstændig individuel procedure. Vi gør alt for at råde og vejlede dig ud fra vores mangeårige, professionelle erfaring, således at resultatet bliver så tæt på dit ønskemål som muligt. Herunder gennemgår vi fordele og ulemper ved anbringelse af implantater over eller under brystmusklerne samt om du i forhold til dine ønskemål bør vælge dråbeformede eller runde implantater.

Vores udgangspunkt er at tilstræbe harmoni imellem krop og barm samt det naturlige udseende. Det ultimative mål er naturligvis din tilfredshed. Derfor respekterer vi altid dine præferencer og dit valg.

Er det i orden at få lavet en brystforstørrende operation (BFO)?

Brystforstørrelse (BFO) med implantater er en operation, der har givet mange kvinder en større livskvalitet. Der er utroligt vide grænser for "normal bryststørrelse" Det er en personlig vurdering, om man føler, at ens brystmål er for lille. En lille bryststørrelse kan være medfødt eller komme efter vægttab og graviditet. Uanset årsagen kan fornemmelsen af et for lille brystmål føre til, at man føler sig begrænset i sin livsudfoldelse og sin påklædning, og hos nogle giver det endog seksuelle problemer. Også kvinder med påfaldende forskel i bryststørrelse eller afvigende brystform kan hjælpes med en brystforstørrende operation.

Hvilke krav skal man stille til en brystforstørrende operation (BFO)?

Ved en brystforstørrende (BFO) operation tilstræbes følgende tre krav opfyldt uanset brysternes størrelse:

  • At brysterne ser normale ud - at man ikke kan se, at der er indlagt implantater.
  • At brysterne føles normale ved berøring.
  • At det er muligt at opdage eventuelle knuder i brystet.

Er silikone farligt?

Silikoneimplantater har været anvendt medicinsk i mere end 50 år på millioner af mennesker. Der findes således meget grundig dokumentation for selv den mindste sygdomsrisiko, der måtte kunne forbindes med silikone i menneskekroppen. Det har trods dette i mange år ikke været muligt at påvise selv den mindste sygdomsrisiko ved implantater, men det har for nyligt ændret sig lidt, idet der nu er ført sandsynlighedsbevis for at der i meget sjældne tilfælde kan opstå en – heldigvis godartet – sygdom, et såkaldt lymfom, der kan vise sig som væskedannelse omkring implantater indsat for mange år siden. Denne risiko er så lille, at ingen sundhedsmyndigheder i verden har fundet anledning til at ændre praksis, kun informere derom. Den danske Sundhedsstyrelses information derom fremgår af nedenstående link.

Uddybende information om risici: Læs mere på Sundhedsstyrelsens webside her >

Gør det ondt at få udført en brystforstørrende operation (BFO)?

Operationen foretages oftest i fuld bedøvelse. Efter operationen vil man have behov for smertestillende medicin i 2-3 dage. Derefter kan man sagtens klare sig med almindelig Panodil. Ofte er kvalme et større problem, hvorfor det anbefales, at man forbliver indlagt på hospitalet den første nat, så den smertestillende behandling kan indstilles så hurtigt og effektivt som muligt.

Hvordan udføres (BFO) operationen?

Der findes tre forskellige indføringsadgange, via furen under brystet, via brystvorten eller via armhulen. Vi kan naturligvis anvende den indføringsadgang, du foretrækker, men vil anbefale adgangen via furen under brystet, da det på lang sigt er den sikreste adgang og giver mindst risiko for infektion. Snittet er 4 til 6 cm langt. Såret sys oftest med tråde, der opløser sig selv.

Hvad er kapselskrumpning, og hvad gør man ved det?

Som en del af den naturlige helingsproces danner kroppen en kapsel af arvæv omkring implantaterne. Denne kapsel kan betragtes som en ”indvendig BH”, der kan medvirke til at forebygge at brysterne kommer til at hænge. Ligesom det er tilfældet i huden, er det principielt uforudsigeligt, hvor kraftig denne indre arvævsdannelse bliver. Hos nogle tenderer kapslen til at blive så kraftig og stram, at brystet bliver for rundt og føles for hårdt. Kapselskrumpning er den hyppigste komplikation ved brystforstørrende operation, og det var tidligere et betragteligt problem. Med dagens implantater og teknikker er antallet af betydende kapselskrumpninger, som kan nødvendiggøre reoperation, dog under 5%. Desuden kan skrumpningen forebygges ved simple øvelser, hvilket vi lægger meget vægt på at give instruktion i. Ved en eventuel reoperation pga. kapselskrumpning bliver implantatet taget ud, arvævskapslen gennemskåret/fjernet, og implantatet genindsat med det samme.

Det kan også forekomme at kapslen bliver meget tynd, hvorfor lommen omkring implantaterne kan blive rigeligt stor. Dette føles ikke unaturligt ved berøring, men giver risiko for udvikling af hæng eller i værste fald kan det medføre at implantatet roterer inde i lommen. I så fald bør man især ved løb sørge for at anvende en støttende BH. Ved den afsluttende kontrol er det derfor vigtigt, at du får vurderet om de arvævskapsler, din krop har dannet, er til den løse eller til den stramme side, så du ved hvordan du skal forholde dig.

Kan der gå hul på et brystimplantat?

Ja, der kan gå hul på brystimplantater. I litteraturen angives en risiko på 1-2%, og med de moderne kvalitetsimplantater er risikoen formentlig under 1%. Risikoen stiger med implantatets alder. Holdbarheden af de moderne implantater kendes naturligvis endnu ikke, men med mere end 15 års erfaring med "low-bleed" typerne kan vi nu forudse mindst 15 års holdbarhed. Ved saltvandsimplantater bliver brystet fladt, hvis der går hul på implantatet. Ved silikoneimplantater holder arvævskapslen omkring implantatet silikonen tilbage, hvorfor man som regel opdager lækage ved, at brystet bliver ømt, spændt eller ændrer facon. I dag anvendes en "Cohesive" silikone, som er så sej, at den ikke kan flyde. Samtidig giver "Cohesive silicone" mulighed for at vælge et "anatomisk" formet implantat, som bedre efterligner et mere modent brysts facon. Under alle omstændigheder kan det fastslås, at et lækket silikoneimplantat ikke giver risiko for sygdom. Får man mistanke om at et implantat er lækket, kan det undersøges med ultralyds- eller MR-scanning.

Eurosilicone, hvis implantater vi har anvendt siden 1999, og anbefaler pga. deres kvalitet og formudvalg, giver en livsvarig garanti på deres implantaters holdbarhed, således at forstå, at hvis der går hul på implantatet, så erstattes implantatet uden beregning.

Skjuler brystimplantater en brystkræftknude?

Et brystimplantat, som ligger korrekt under brystkirtelvævet eller under brystmusklen, er ingen forhindring for din egen mulighed for at føle brystet efter for knuder. Almindelig røntgenundersøgelse for brystkræft, mammografi, er vanskeligere at udføre, når der er implantater indsat, især hvis de er anbragt over brystmusklerne. Med brystimplantater anbragt over brystmusklerne kan cirka 40% af brystvævet ikke vurderes ordentligt ved en mammografi, mens dette gælder for 10% af brystvævet, hvis brystimplantaterne er placeret under brystmusklerne. Kvinder med brystimplantater kan således ikke regne med at kunne nøjes med en almindelig mammografi, hvis de skal undersøges for brystkræft. I så fald kan man blive nødt til at supplere med en MR-scanning, hvilket er en dyrere, men også en bedre undersøgelsesmetode.

Hvis du skal have foretaget en mammografi pga. mistanke om sygdom eller hvis du skulle blive tilbudt mammografiscreening og ønsker at tage imod dette tilbud, er det vigtigt, at du gør opmærksom på at du har fået indsat brystimplantater, da mammografiundersøgelsen vil kræve en særlig teknik og altså i visse tilfælde ikke kan udføres tilfredsstillende, men skal suppleres med en skanningsundersøgelse. Sammenfattende kan siges at brystimplantater vanskeliggør, men på ingen måde umuliggør en fuldstændig lægelig undersøgelse for brystkræft. Men hvis du har en øget familiær risiko for brystkræft og har behov for gentagne undersøgelser for brystkræft, er det en god idé, at du grundigt overvejer om brystimplantater er det rigtige for dig.

Kan implantater forårsage lymfekræft?

Der er efterhånden opnået bevis for at brystimplantater i meget sjældne tilfælde (<0,01%)  kan forårsage en sjælden form for lymfekræft, kaldet BIA-ALCL.

Symptomerne er typisk hævelse og væskeansamling eller knuder omkring et flere år gammelt brystimplantat.

De på verdensplan indsamlede data sandsynliggør at BIA-ALCL er stærkt associeret med dels et bestemt Implantatmærke og med groft texturerede(meget ru) implantater. På AROS bruger vi hverken dette implantatmærke eller groft texturerede implantater.

BIA-ALCL behandles først og fremmest med fjernelse af brystimplantat og omgivende vævskapsel, og det er i mange tilfælde tilstrækkelig behandling. Men der er på verdensplan beskrevet dødsfald pga. BIA-ALCL. Derfor er det ikke en ligegyldig risiko, som man bør være fuldt ud opmærksom på. Gældende status på viden om BIA-ALCL findes på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside:

https://laegemiddelstyrelsen.dk/da/udstyr/orientering/brystimplanterede-kvinder-har-minimal-oeget-risiko-for-udvikling-af-lymfekraeft-borger/

Kan man amme med brystimplantater?

Ja, der er intet til hinder for, at man kan amme, når man har brystimplantater.

Hvor længe bliver de nye bryster ved med at være pæne?

Efter en brystforstørrende (BFO) operation vil du have en fyldigere og mere velformet barm, som vil have positive følger for din selvtillid.

Som hos andre kvinder vil din barm ændre sig med årene, og det kan på et tidspunkt føre til et behov for et brystløft, for at brystformen harmonerer med de indlagte implantater.

Hvis du er meget tynd, eller du med årene taber fedtfylde i brystregionen, typisk oven for og imellem brysterne, kan implantatrandene blive mere synlige, især hvis implantaterne er anbragt over brystmusklerne. I så fald kan transplantation af dit eget fedt, fx fra mave eller lår, give en mulighed for rette op på dette og gøre implantaterne mindre synlige. Se Brystforstørrelse (BFO) med fedttransplantation.

Implantatgaranti

OM GARANTIEN
Plastikkirurgisk Center Aros tilbyder en garanti for gratis operationer ved komplikationer, som kan tilstøde efter operationen uden at der ligger operationstekniske fejl til grund.
Denne garanti rækker ud over vores proteseleverandørs garanti, som omfatter livslang gratis levering af ny implantater, men ikke de nødvendige operationer.
Den udvidede garanti skal tegnes senest på operationsdagen.

OMFATTER OPERATION FOR
Infektion opstået omkring et brystimplantat
Blødning eller væskeansamling opstået omkring et brystimplantat
Kapselskrumpning omkring et brystimplantat
Rotation af et implantat
Et rumperet eller utæt implantat
Garantien omfatter én operation for hver af ovenstående hændelser, dog to operationer i tilfælde af infektion

OMFATTER IKKE        
Graviditets- eller aldersbetingede forandringer af brystets form
Unormal ardannelse(keloid og hypertrofi) og strækmærker
Opståen af rippling(synlige folder) eller mærkbare implantatkanter
Ønsker om ændring af brystform eller størrelse

VARIGHED        
5 år fra operationsdato for væskeansamling, kapselskrumpning og rotation
10 år fra operationsdato for øvrige omfattede hændelser

Prisen for garantien er 3.000,-

Hent informationen om implantatgarantien som pdf ved at klikke her >