Buccal fedtpudereduktion

Hvis man har for meget fylde fortil-centralt i kinderne kan det skyldes en for stor buccal fedtpude eller Bichats fedtpude, som den også kaldes. Det er en naturlig fedtpude af meget varierende størrelse, som ligger dybt inde imellem ansigtsmusklerne, hvilket gør den utilgængelig for almindelig fedtsugning.

Kirurgisk kan fedtpuden kun nås enten via et snit i kinden indvendigt eller i forbindelse med en dyb ansigtsløftning. Begge tilgange er en ekspertopgave, hvorfor meget få plastikkirurger mestrer den.

Selv hvis man tilgår den buccale fedtpude den nemmeste vej, via munden, er det nødvendigt med fuld bedøvelse, fordi man ikke i vågen tilstand kan tolerere, at man bliver opereret så dybt inde i munden.

Men i øvrigt er operationen – i de rette hænder – ikke så svær og dermed ikke så risikabel. På Plastikkirurgisk Center AROS udfører vi disse operationer til reduktion af de buccale fedtpuder, typisk sammen med andre ansigtsoperationer.

Hvis operationen udføres inde fra munden sys de 2 cm lange sår med en selvopløselig tråd. Eneste begrænsning efter operationen er blød, ikke-varm kost i et døgn. Risiciene er blødning og i meget sjældne tilfælde små nerveskader.

FAKTA

Operationstid
Operationstid

0,75 time

Forberedelse
Forberedelse

faste

Bedøvelse
Bedøvelse

fuld

Indlæggelsestid
Indlæggelsestid

ambulant

Restitutionstid
Restitutionstid

1 dag

Behandler
Behandler

Erfarne speciallæger i plastikkirurgi