Miniansigtsløft

Et miniansigtsløft er en god mulighed for dig, hvis du er i en højrisikogruppe for komplikationer, og du prioriterer minimal risiko fremfor størst mulig effekt. Det kan også være være fordi du finder prisen for en fuld ansigtsløftning for høj.

Ved et miniansigtsløft lægges snittenes foran og bag ørerne som ved et komplet løft af nedre ansigt og hals. Forskellen består i hvor langt fremad og nedad man løsner huden, og ved et miniansigtsløft løsner og strammer man kun huden, ikke det underliggende SMAS-lag, hvilket giver en mindre effekt med mindre holdbarhed. Det er en meget fredsommelig operation med en meget begrænset komplikationsrisiko. Operationen foregår ambulant i lokalbedøvelse.

FAKTA

Operationstid
Operationstid

2 timer

Forberedelse
Forberedelse

medicinsk hårvask

Bedøvelse
Bedøvelse

lokal

Indlæggelsestid
Indlæggelsestid

ambulant eller ½ dag

Restitutionstid
Restitutionstid

1 uge

Behandler
Behandler

Erfarne speciallæger i plastikkirurgi

VÆRD AT VIDE

Hvordan er efterforløbet for et miniansigtsløft?

I efterforløbet er der snarere ømhed af de behandlede områder end egentlige smerter. Men der vil altid være nogen hævelse af kinder og hals samt typisk også misfarvninger ned på halsen. Hævelsen aftager drastisk allerede efter en uge, mens misfarvninger klinger af i løbet af 2-3 uger. De kan dækkes med makeup eller høj halskrave. Et miniansigtsløft er kosmetisk bedst egnet til patienter med meget foldet, rynket hud på kinder og hals, mens den kun har begrænset effekt på tunge kindposer, kind-mund folder og den forreste halskontur. Hvis du er ryger eller på anden måde har en øget risiko for at få sårdannelse ved arrene foran eller bag ørerne, og deraf følgende grimme ar, er et miniansigtsløft også en overvejelse værd. Et miniansigtsløft kan kombineres med andre, mindre ansigtsoperationer, såsom et direkte halsløft eller direkte opstramning af kind-mund folderne.